PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Let's Go To The Zoo

- 04 Jul 2008
"Lets go to the zoo..the lot's of things to do..bla..bla.."
opsss!! betul ke lirik aku nyanyi tu ek...
hahaha..bedal je lah...

apa hal lak nyanyi pasal zoo nie???
aku jadi duta Zoo Negara ke?
eh..ada ke orang nak amik aku jadi duta nie :D

tak de lah..sabtu lepas aku sebagai seorang ibu saudara
yg penyanyang (alamak..masuk lift tekan sendiri la pulak..)
telah membawa 3 orang anak saudara aku yang datang dari Penang berjalan2 di bandaraya Kuala Lumpur...

memula aku hantar abg + kakak ipar aku ke hotel Grand Season..diaorang ada hal kat sana
memandang kan awal pagi lagi (around 10.15am)
shopping complex semua belum buka lagi
so, aku bawa la anak2 saudara aku seramai 3 orang nie
ke Taman Tasik Titiwangsa...

aku bawa diaorang naik Eye On Malaysia..this is my 3rd time naik benda alah nie...syok ooo
sapa2 yg belum penah try, harus lah mencuba nye if nak tau apa keseronokkan nye...
teruja betul aku tengok anak2 saudara aku nie
terutama nye si bongsu Alif...

abis je naik Eye On Malaysia tu, diaorang ajak aku pi Zoo Negara..
iskh lama nye aku tak pi zoo nie..
sekarang harga tiket masuk zoo utk Adult RM15..utk budak RM6..dah naik rupa nye...

sekali lagi aku tengok anak2 saudara aku nie teruja
tengok cipan, tengok singa
tengok harimau...tengok zirafah...dll lagi lah...

aku sebagai ibu saudara merasa sungguh terharu dengan kegembiraan mereka itu..uhuk..uhuk..uhuk...(sambil menitis kan air mata...terharu)
(skema nye ayat...hehehehe..)

keluar dari zoo dalam pukul 1 lebih
tu pun sebab dah penat berjalan
lepas tu belanja diaorang KFC
abis makan terus pi amik abg + kakak ipar

dalam kereta letih dengar si bongsu tu bercerita pasal pengalaman dia kat Kuala Lumpur ni
tu la budak2 kan...akan ulang cerita apa yg diaorang suka
seberapa banyak yang boleh...
walau pun aku rasa "bosan nye dengar.." tapi aku tetap layan je dia bercerita as long as dia happy....

IMEJ RAWAK
Lobi Guest House NCU Taipei
Computex Taipei
Prague
BLOG
3220
paparan
sejak 22 Ogos'19