A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Warung Pakteh Makteh, Yan Kedah

- 26 Jan 2023
Di Yan, ada satu port makan namanya Warung Pakteh Makteh.
Masakan orang lama.. ala-ala masakan mak-mak kat kampung gitu..

Pilihan makanan kat sini tak banyak.
Yang ada cuma laksa, bihun/ kue teow sup, rojak, laicikang dan ABC.

Aku ke sana dengan family, jadi kami order semua yang disenaraikan kecuali kue teow sup.

Laksa
Bihun Sup
Rojak Buah
ABC
Laicikang
Makanan-makanan dia nampak simple je kan?

Tapi...

Rasa dia... wow!

Sedap baqhanggggggg...!!

Paling syok makan sambil di tiup angin pantai sepoi sepoi language gitu...
Memang layan aaaa...

Warung ni tak besar pun.. dah nama pun warung kan?
Memang lah tak besar.. hehehehe

Warung Pakteh Makteh ni beroperasi 6 hari seminggu.
Hari Jumaat hingga hari Rabu.
Hari Khamis warung ni tutup.

Waktu operasi pukul 2 petang hingga 8 malam atau sehingga makanan habis.
Waktu tu kira sesuai lah dengan makanan yang dijual.

Warung ni terletak di Kampung Simpang Tiga, Yan Kedah.

Paling mudah waze je Warung Pakteh Makteh 😊

dibaca
721
IMEJ RAWAK
Kelok 9
Tangkuban Perahu Lembang
Kapal Atas Rumah, Gampung Lampulo
BLOG
Jun 2008
Oh Ayah!!