PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Lawatan Kerja @ Day 2

- 25 Jun 2008
-17-06-2008-

Tepat pukul 5.45am, moning call dari hotel
erk...malas nye nak bangun
ari nie kena awal sebab nak masuk S'pore
faham2 la kan...S'pore kan jam ckit kat imegresen tu
tu yg nak kena awal gerak...

bekpes pukul 6.30am...iskh...awal gile...
7.15am bas mula bertolak ke S'pore
ikut second link...
nak kena sampai S'pore cepat
sebab janji dengan NTU (Nanyang Technological University) around 9am

8.20am bas berenti jap kat R&R Second Link
ada yg nak membuang apa yg patut....
lepas setel semua...terus le bergerak ke S'pore

yg penat nye kat imegresen nie,
nak kena turun bas naik bas
sebab memula turun kat imegresen Mesia
pastu naik bas balik
pastu lepas naik jambatan tu
(pendek je...lagi panjang jambatan Penang)

sampai imegresen S'pore, turun bas lak
lepas cop n scan beg
naik balik bas...
adus...letih betul...
ni kira ok sebab tak de barang
balik nanti mcm mana la pulak
dah niat nak shoping nie...hehehehe

sampai kat NTU dalam pukul 9.30am
diaorg cakap dah tunggu rombongan nie kat foyer...
foyer mana la pulak...
jenuh nye la nak mencari foyer tu
naik tangga turun tangga...
jalan sana...jalan sini...
pusing sana..pusing sini...
adus...brape kilo la lemak nie cair..ahaks...
last2 jumpa la jugak bangunan yg di cari tu
turun lift...jalan lagi lak..
nak cari bilik smartstudents (betul ke ek..dah lupa dah nama bilik tu) diaorg dah tunggu kat situ

bila dah sampai bilik tu, nak dengar ceramah nye
mata pun dah kuyu...maklum la penat
sangap gile...aku memang tak leh nak fokus
sebab ngantuk sangat

lepas ceramah tu..ada le disediakan minuman ringan
lepas isi perut, jalan lagi
turun tangga lagi...
naik tangga lagi...
nak pi bilik bahasa dia lak
ada sikit demo la..nak tunjuk kemudahan yg ada kat bilik bahasa tu
memang rushing gile lah...dengan mamat yg demo tu pun kelam kabut...uish...tangan dia memang pantas...
kejap je dia tunjuk tu
sebab pukul 12.30pm kitaorang dah nak gerak dah

setel je semua tu, terus jalan menuju ke bas stand
(jalan lagi...cair lagi lemak nie..ahaks)
kat tempat bas turun kan kitaorang tadi
terus bergerak ke Pameran CommunicAsia08
kat S'pore Expo Hall
janji dengan bas suruh amik kitaorg dalam pukul 5pm

best gak pameran nie
macam2 teknologi baru ditunjuk kan
aku berminat kat seksen handpone
syok tengok samsung baru
tapi terlalu ramai, nak test pun susah
sebab tak leh nak selit...ramai betul

aku seperti biasa, suka mengutip souviner + paper beg
semua nye ada 9 hall..kalu tak salah aku la
aku cuma sempat jalan kat hall 1 - 6 je
dah tak larat dah
lagi pun malam nie nak jalan lagi (shoping lor..)

masa tengah2 jalan ngn suria kat pameran tu
tetiba datang 2 org manusia...1 laki..1 pompuan
laki2 pegang camera...pompuan pegang mic

pompuan :: Nak interview cik sekejap boley x?

aku :: erk...untuk apa ek..(mata jeling ke cameraman, ada tulis TV9)

pompuan :: nak tanya pasal isu "Perempuan & Handphone"..

aku :: alamak! apa nak jawab nie..??

pompuan :: soalan simple je...(dia pun test le dulu tanya aku, nasib baik leh jawab..cool beb)

pompuan :: ha! tu boley jawab. so, kita mula kan rakaman. bukan senang tau
org mesia kena i'view kt s'pore (pandai bodek pompuan nie..)

aku :: ok lah...boley la...bedal je la nanti..

pastu, pompuan tu mula le soal aku...ingat kan soalan yg sama mcm tadi rupa nye lain lak...dah tu banyak lak tu...
aku seperti biasa cool je n layan je lah semua soalan tu...
macam P.O.Y.O pun ada gak rasa nye aku nie...hahahhhaa
bedal je la kan...sapa suruh tanya kat aku...nasib le kan...
dah abis tanya acu, dia pusing ke suria
terus makcik nie paling muka...tak mau
biasa le, makcik nie tak mau glemer mcm aku yg gile glemer nie
hhahahahahaa....

seperti dijanji kan tepat pukul 5pm
bas dah tunggu, bila semua dah cukup
kitaorg bergerak ke Arab St
nak solat + makan kat situ

singgah solat kat Masjid Sultan
pastu makan kat Zam Zam Restoran
makan nasi beriani + Murtabak
kata nye kat sini la beriani + murtabak yg sedap
besar murtabak nye...1 murtabak tu share 4 org
memang sedap...
aku makan murtabak je la
teringin gak beriani tu...tapi kena la tahan

lepas makan, dalam pukul 7pm
bas antar kitaorang kat Mustafa Center
kat area Seragoon St...
kat sini semua ada...
aku pun shoping sikit utk aku + family
aku beli snickers puma + handbag nike
harga nye murah sikit compare kat KL nie
yg penting, design tu tak de kat KL nie
pastu ada la ckit souviner kecik2 aku beli

pukul 10pm, bas pun bergerak balik ke JB
balik nie lalu ikut Woodlands...jam sikit la
sampai hotel dah pukul 12am...
naik bilik antar barang, rileks jap

pastu join diaorg semua turun minum kat Restoran Banafe
depan hotel je...nie semua gara2 nak makan ayam penyet
hahaha...sedap rupa nye ayam penyet nie
lepas nie boley la pi makan kat Warung Penyek di The Curve...
layan borak...macam2 cerita..maklum la
dah ramai ikut rombongan so, macam2 perangai la kita jumpa
ketawa tak hengat nye....buat macam kedai sendiri je
sori la ye...org sekeliling...maaf kan le kami nie

dalam 2am balik ke bilik
terus le zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZ

IMEJ RAWAK
Nuremberg, Germany
Hi Tea with Tun Di The 39th Restaurant
Hi Tea with Tun Di The 39th Restaurant
BLOG
3241
paparan
sejak 22 Ogos'19