PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Lawatan Kerja @ Day 1

- 25 Jun 2008
16-06-2008

Tepat pukul 10am, selepas cukup semua orang berkumpul
bas pun mula bergerak...menuju ke selatan...
rombongan cik piah ni nak pi mana lak tu?

hahaha...rombongan nie sebenar nye nak menuju ke UTM & Singapore ada lawatan kerja 3 ari di sana
ari pertama nie nak melawat UTM dulu...
nak pi Pusat Teknologi Maklumat & Komunikasi (CICT)iskh...fakulti lama ku tu...ingat kenangan kat sana..ahaks..

pukul 11.15, berenti minum kat Restoran Ayer Keroh
pastu gerak balik 30minit lps tu...
konon2 nye nak lunch kat Macap
tapi di sebab kan ada kes emergency...ada yg tak dapat menahan dah kitaorang berenti kat Pagoh...terus lunch kat sini

sampai ke UTM seperti yg di janjikan tepat pukul 3pm
uish...dah banyak perubahan dah Skudai & UTM nie...
FSKSM pun dah tak sebumbung dengan CICT (nama lama dulu Pusat Komputer UTM) bangunan D07 khas utk CICT je
lebih kurang 2 jam kat UTM nie...
banyak gak info yg di kongsi oleh Pengarah Pusat nie dengan kitaorang apa yg menarik...banyak keje kosong kat sini...hahahaha

lepas je sesi soal jawab...
kitaorang dibawa melawat ke bilik server nye &
bilik CCMC (Command Control Monitoring Center)
menonton drama pendek yg dihasilkan diaorg
(teringat lak time aku berlakon 'Berilmu Berbakti' :D)
lepas tu apa lagi...sesi mengisi perut la pulak
makan bihun goreng + kuih...
sedap bihun goreng dia...ada yg tambah lagi... :D
aku seperti biasa le..walau pun sedap
nafsu tu tetap kena tahan
maklum la on diet...uhuk..uhuk...
tapi ada orang tu, 2 kali tambah...hahahaha
sedap memang sedap....

dah setel makan, kitaorang bergambar kejap
pastu singgah masjid, solat...
teringat dewan bawah masjid tempat exam
tengok DSI teringat time konvo
banyak nye kenangan kat sini...
suka duka...macam2 ada...
rindu nye....

dalam pukul 6pm terus gerak ke hotel
tido kat New York Hotel...JB
hotel nie dekat dengan Pelangi Mall
banyak nye perubahan kat JB nie
dah banyak fly over...

Lepas rehat, solat...dalam pukul 8pm
kitaorg kuar untuk dinner
kitaorang dinner kat Danga Bay
nie 1st time aku jejak kan kaki ke Danga Bay nie
ok la...makanan pun boley la...tapi price cam mahal sikit

selesai makan + bergambar
kitaorang singgah town JB jap
ada yg nak pi tukar duit...
aku dah siap2 tukar kat KL nie...
ada gak yg amik kesempatan shoping DVD

("dot dot dot (nama di rahsiakan..) tu..orang suruh tukar duit, dia siap shoping cd lagi. cd game lak tu.." - omelan ahli rombongan walau pun tak de org beli cd game)

tapi tak di nafikan dvd kat sini memang murah
cuma RM4 je sekeping

dalam pukul 11pm bertolak balik ke hotel
sampai hotel, lepak lak minum2 kat depan hotel
nama restoran tu Restoran Mutiara Seafood
balik bilik dah dekat pukul 1am...
terus le zzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

IMEJ RAWAK
Hi Tea with Tun Di The 39th Restaurant
Vienna, Austria
Innsbruck, Austria
BLOG
3246
paparan
sejak 22 Ogos'19