PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

P. Ramlee The Musical

- 04 Jun 2008
adus...apa la malang betul ari sabtu lepas (31-05-08)
aku dah janji dengan somebody nak pi tengok teater
P Ramlee The Musical..The Life, The Loves & The Inspiration kat Istana Budaya
tapi last minit dia tak leh pi lak

erk..sapa la aku nak ajak utk teman kan aku nie
tiket dah beli...poning...poning...
aku memang nak sangat tengok teater tu...
tak kan nak cancel lak...
dah la masa 1st time dulu aku dah terlepas
tak kan yg nie pun aku nak lepas kan gak
iskh....camno nak buat nie????

dari pukul 5 - 7.00pm aku call sana call sini
cari kawan untuk teman kan aku
memang le malang betul ari tu...
semua nye tak available...
anak2 sedara aku lak balik kampung...uwaaaaaaaa

nampak gaya nye memang le aku kena pi sorang je
tak pe lah..aku redah je lah..pi sorang2...

so, lepas maghrib aku pun gerak lah dari umah
sampai sana dalam pukul 8 lebih...
orang dah ramai..parking pun dah penuh
aku parking kat tepi jalan je
lantak lah..janji boley parking...

pukul 8.15 pintu dewan pun dibuka
show start pukul 8.30
mak datuk...ramai nye....
penuh le istana budaya tu...

aku suka teater nie
aku puas walau pun terpaksa tgk sorang diri
watak P Ramlee lakonan Musly Ramlee betul2 'Hidup'
aku rasa macam P Ramlee depan mata aku
suara nye..gaya nye...lawak nye...lebih kurang sama je dengan P Ramlee

air mata aku mengalir bila tgk teater nie
huhuhu..malu nye...aku teriak...hahahaha
nasib baik le dewan gelap :D
teringat lagi part last masa P Ramlee duduk dengan Saloma
sambil2 nyanyi lagu "Ayer Mata Di Kuala Lumpur"
dia ada tanya pada Saloma

"Sally, u rasa orang akan ingat dekat i tak?
Kenang sapa itu P Ramlee?"

mgkn sebab lakonan Musly Ramlee sama macam P Ramlee
so, aku rasa mcm P Ramlee yg cakap macam tu...
seorg insan seni yg mempunyai nama yg besar
boleh tanya macam tu...
atau mgkn gak aku nie terlalu emosional...hehehehe
ntah le..apa yg pasti memang aku sedih...

Pelakon2 lain pun best...

Emelda (Azizah) - not bad suara dia masa dia nyanyi...

Atilia (Junaidah) - very funny la pompuan nie...kelakar sgt
part dia nak goda P Ramlee kat S'pore

Melisa Saila (Norizan) - memang superb!!!

Liza Hanim (Saloma) - suara dia dah memang best. lakonan
dia pun mantap...

Musly Ramlee (P Ramlee) - Best..Best..Best...

termasuk lah pelakon2 pembantu
yg dok menari + menyanyi kat atas pentas tu...

tapi ada satu je yang tak best nye...
aku lupa bawa camera...uwaaaaaaaaaaaaaaaa
terpaksa lah amik gmbr guna hp..sob..sob..sob..

kesimpulan nye...memang tak rugi tgk teater nie
BEST!!!!

IMEJ RAWAK
Prague
Computex Taipei
Di Perdana Leader Foundation
BLOG
3228
paparan
sejak 22 Ogos'19