A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Restoran Big Bro, Kedah

- 06 Dec 2021
Restoran Big Bro sebuah lagi restoran makanan Barat yang baru dibuka di pekan Guar Chempedak, Kedah.

Menu utama restoran ni masakan Barat tapi di sebelah sisi kanan restoran terdapat
3 buah gerai yang menjual sate, sup utara dan juga kue teow goreng.

Ini menu yang aku dan anak-anak sedara aku cuba dari restoran ni..

Chicken Chop + Black Pepper Sauce
Grilled Chicken Chop + Black Pepper Sauce
Spaghetti Chicken Carbonara
Kakak aku cuba Kue Teow Sup kat sini.
Not bad.. sedap juga.

Kue Teow Sup
Dan kami order 10 cucuk sate campur ayam dan daging.
Sate dan kuah dia sedap.. cuma kuah tu sedikit cair.
Bila cicah tu macam tak nak lekat kat isi sate tu.. tak puas nak makan 😅

Untuk air, anak sedara aku cuba Vanilla Lover Float... sedap.
Kalau suka minum float vanilla, aku recommend ni untuk korang try.

Vanilla Lover Float
Aku dan kakak minum jus tembikai.

Jus Tembikai
Senang nak cari restoran ni.
Tepi jalan utama berhadapan dengan Masjid Guar Chempedak.

dibaca
525
IMEJ RAWAK
Tempat Membuat "Kuih Neraka" (Bika Talago)
Kelok 9
Table Mountain, Capetown
BLOG
Jun 2008
Oh Ayah!!