A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Nasi Majlis Kapitan, Bayan Lepas Pulau Pinang

- 29 Nov 2021
Sebelum balik ke Utara hari tu, aku dah mesej kakak aku awal-awal bagitau aku nak makan Nasi Kapitan 😁
So, lepas ambil aku kat Penang Airport.. kami terus ke Nasi Majlis Kapitan yang terletak di Bayan Lepas.

Gambar ehsan Google. Aku lupa nak ambil gambar kedai
Makanan yang patut korang try kat sini semestinya Briyani Chicken Milani

Briyani Chicken Milani
Kata orang kampung Nasi Briyani that worth a try gitu 😋

Apa special nya nasi briyani Milani ni?

Milani ni special sebab rupa kuah tu seakan rupa kuah lemak tapi sebenarnya ia adalah kuah cheese.
Tapi kalau korang tak minat cheese, korang boleh je try menu lain.

Chicken Briyani Claypot
Fish Briyani Claypot
Walaupun ada perkataan claypot tapi aku tak pasti kenapa briyani tu tak dihidangkan dalam claypot 😅
Set nasi claypot didatangkan dengan kuah seperti dalca dan kuah apa ntah warna putih. Aku agak ianya yogurt.
Aku boleh lupa pula nak snap gambar kedua-dua kuah tersebut 🙏

Kalau tak nak nasi, korang boleh order roti naan, tandori atau pun mee goreng.

Not bad mee goreng kat Nasi Majlis Kapitan ni.
Recommended untuk penggemar mee goreng.

Pilihan air kat sini pun banyak.
Selain air biasa, korang boleh pilih jus, kordial, shake, ice blended dan lassi.

Ni air yang kami order..

Jus Tembikai
Jus Carrot
Horlick Ais
Teh Ais
Sebenarnya aku nak try manggo lassi, tapi sebab banyak tempat lagi aku nak pergi
so, aku padamkan hasrat nak minum manggo lassi tu.
Perut aku ni cepat sangat lawas kalau aku minum lassi 😅

Muka tersenyum puas dapat makan briyani milani

Lihat pinggan ku... clear habis 😁

Kat Penang ni memang banyak je restoran briyani yang boleh korang cuba.
Tapi kalau nak kelainan, aku memang recommend korang untuk cuba yang ni.

Asyik makan nasi kandar je, sesekali apa salahnya ubah selera kan?

dibaca
137
IMEJ RAWAK
Monumen Korban Gempa, Padang
Kilang Kopi Kiniko, Tabek Patah
Caversham Wildlife Park, Perth
BLOG
Jun 2008
Oh Ayah!!