A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Ruma Puteh, Titiwangsa Kuala Lumpur

- 22 Nov 2021
Sudah dua kali aku datang makan di Ruma Puteh ni.
Kali pertama aku ke sini dengan kawan-kawan aku.
Kali kedua aku datang dengan family.

Lokasi Ruma Puteh ni di Taman Tasik Titiwangsa bersebelahan dengan Istana Budaya.

Ruang makan di Ruma Puteh

Ini makanan yang aku cuba masa kali pertama pergi dengan kawan-kawan...

Kacang Phool
Lontong Darat
Bakes Chicken with Creamy Mushroom Truffle Sauce
Chicken Wing
Ini pula makanan yang aku cuba masa kali kedua pergi dengan family aku...

Nasi Kerabu
Spaghetti Chicken Carbonara
Spaghetti Seafood Aglio Olio
Spaghetti Bolognese
Kacang Phool
Dua kali pergi, dua kali juga order Kacang Phool.
Aku suka Kacang Phool kat sini.. sedap!!
So, aku recommend la untuk family aku cuba.

Kalau suka bergambar, kat sini memang banyak port bergambar yang menarik.
Paling famous laluan masuk ni lah..

Erk... aku pun tak nak lepaskan peluang bergambar kat tempat viral ni juga 😁

Sedap sangat ke makanan kat situ?

Emm.. pendapat aku makanan kat sini biasa-biasa je.
Kenapa aku datang lagi sekali sebab memenuhi keinginan anak-anak sedara aku.

dibaca
404
IMEJ RAWAK
Muzium Aparthied, Johannesburg
Pasar Chatuchak, Bangkok
Caversham Wildlife Park, Perth
BLOG
Jun 2008
Oh Ayah!!