PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Patung Kertas

- 29 Apr 2008
Last Saturday aku pi MTC, Jln Ampang. Sebelah dgn Saloma Bistro. Ada apa kat sana ye???

Ni nak bagitau le nie...aku pi tengok teater "Patung Kertas" or in English "Paper Dolls". Tau tak Paper Doll tu apa?

Paper Doll ni gelaran untuk golongan lelaki lembut atau dalam bahasa kurang sopan nye...Mak Nyah...

Best gak teater nie...arahan Lokman Ghani (dia nie pelakon..), penulis skrip nye A Wahid Nasir. Teater musical nie menyingkap sisi gelap life golongan kaum nyah nie..golongan nie bukan saje jadi bahan hinaan tapi ada juga yg dipuja.

Antara pelakon teater nie Jalaluddin Hassan (tak jadi sangat dia berlakon jadi nyah..keras je..), Ashraf Muslim (dia nie best..), Ebby Yus (kelakar gile bile abg yus mekap jadi pompuan...ahaks..) Syed Wafa (cantik je bila dah mekap..), team paper dolls...ramai lagi lah...

Very the kelakar one bila part paper dolls nie beraksi. Dialog diaorg simple tapi action nye selambe je...memang best lah...aku ketawa berguling-guling...(opss!!nampak sangat le aku bohong...hehehehe)

Ramai gak le selebriti yang hadir bagi sokongan..ada Haiza (penyanyi dangdut), Fitri (host tv3), most of mekap artis, ema akma (pelakon)..ramai lagi lah...dah tak ingat dah nama diaorg...

Ada satu pesanan dari Mak Moda Bunga Kenanga (watak dlm teater tu) yang aku rasa sesuai untuk mak bapa nie ingat

"MOK...AYOH..JANGE BAGI ANAK JATE PAKAI BAJU OGHE TINO"

so, fikir-fikir kan lah akibat nye... ;)

IMEJ RAWAK
Hi Tea with Tun Di Palace of The Golden Horses
Chiang Kai-shek Memorial Hall, Taipei
Di Perdana Leader Foundation
BLOG
4279
paparan
sejak 22 Ogos'19