A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Mee Udang Ombak Lara, Kuala Dulang Kechil Kedah

- 19 Jan 2021
Suka makan mee udang?

Bila sebut mee udang biasanya orang akan terbayang kelazatan mee udang Sungai Dua.

Haa.. kali ni aku nak bagitau mee udang Kedah pula.
Mee udang Kedah pun tak kurang hebatnya dengan mee udang Sungai Dua.

Salah satu yang aku recommend kan untuk korang cuba ialah mee udang
di Restoran Mee udang Ombak Lara.

Restoran ini terletak berhampiran dengan jeti nelayan Kampung Kuala Dulang Kechil.
Kena lalu lorong kecil untuk sampai ke restoran ini.
Lorong yang muat-muat 2 kereta berselisih.

Beroperasi setiap hari kecuali Rabu dari jam 11 pagi hingga 8 malam.
Hari Rabu restoran ni tutup.

Mee udang kat sini sedap sebab mereka menggunakan udang segar dari laut.
Manissssssssss je rasa udangnya.
Udang yang digunakan kat sini ada pelbagai saiz.

Mee Udang
Kue Teow Goreng Udang
Selain mee udang, boleh juga cuba makanan lain yang ada di sini

Kalau datang petang, boleh menikmati sunset kat jeti nelayan di sini
sementara nak tunggu makanan sampai.

Nak info lanjut mengenai restoran ni, boleh klik facebook diaorang


FB Restoran Ombak Lara
dibaca
133
IMEJ RAWAK
Kompleks Piramid Gyza, Cairo
Patung Maskot Olympic Beijing
Pasar Terapung Lembang
BLOG
Jun 2008
Oh Ayah!!