A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Aroi Dee Thai Restaurant, Palm Garden Hotel

- 15 Oct 2020
Hari tu aku dan team pergi makan di Restoran Thai Aroi Dee
yang terletak di Palm Garden Hotel.
Bersebelahan je dengan IOI City Mall.


Disebabkan kami semua first time makan kat sini, jalan selamat
kami pilih set makanan yang tengah promo.

Kami pilih set untuk 2-3 orang punya.
Tapi kami pergi berempat so, kami tambah 1 nasi putih dan 2 jenis lauk.

Ni hidangan yang ada dalam set promo tersebut..

Chicken Coconut Soup
Dry Red Curry Beef
Stir Fried Kangkung
Ini 2 jenis lauk yang kami tambah...

Siakap with Three Flavor Sauce
Thai Style Prawn Omelette - lauk wajib ni
Aku jatuh cinta lah dengan Chicken Coconut Soup ni.
Rasanya masam-masam sikit.. ala-ala tom yum gitu.

Sebagai penutup, dihidangkan cendol sebagai pemanis mulut.
Aku tak tahu rasanya sedap ke tidak sebab aku tak makan.

Cendol
Kenapa tak makan??

Sebab dalam tu ada isi buah nangka.
Badan aku alah dengan buah nangka.
Kalau makan, mau berangin satu badan.. kepala pun jadi pening 😅

Kalau korang ada sekitar sini atau tersesat ke area IOI City Mall ni,
boleh lah singgah di Aroi Dee untuk try makanan kat sini.
Ada banyak pilihan menu lain untuk dicuba.

IMEJ RAWAK
Perpustakaan Iskandariah, Alexandria
Menyelusuri Danube River, Budapest Hungary
Kruger House Museum, Pretoria
BLOG
19278
paparan
sejak 22 Ogos'19