A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Singgah Sat Food Court, Seberang Jaya

- 12 Oct 2020
Balik kampung hari tu, kakak aku bawa makan di Singgah Sat Food Court
yang terletak di Seberang Jaya Pulau Pinang.

Besar juga food court ni. Yang best tu macam-macam makanan ada di sini.
Ada makanan barat, makanan Arab, makanan Indonesia dan banyak lagi.
Nak makan steamboat dan grill serta shellout pun ada di sini.

Ini antara makanan yang kami makan hari tu.

Nasi Ayam Geprek - di order dari gerai Sudut Dangdut.
Sesuai sangat untuk penggemar makanan pedas.
Tahap kepedasan cili atas ayam tu boleh dipilih ikut tahap
kepedasan yang kita boleh tahan.

Nasi Ayam Geprek
Yang anak saudara aku ambil ni tahap biasa tapi tu pun dah terasa berapinya.
Mungkin kami ni jenis yang tak kuat makan pedas.
Diletak keju di atas sambal ayam tu bertujuan untuk mengurangkan rasa pedas.

Dim Sum - order dari gerai Hong Kong Sizling.
Pelbagai jenis dim sum ada di gerai ni. Kuah pencicah dia sedap.

Dim Sum
Zinger Burger - order dari gerai Begegaq.
Gerai yang menjual pelbagai jenis burger.
Zinger burger ni isi dalam dia tu peha ayam yang digoreng rangup.
Tengok cheese dia.. sampai meleleh melimpah.

Zinger Burger
Double Shot Burger - juga order dari gerai Begegaq.
Dah nama pun double kan so, Patty daging tu double lah.
Patty nya tak kering. Juicy gitu. Kena pula dengan cheese leleh tu kan..
Memang padu lah 😁

Double Shot Burger
Fries Cheese Tumpah - yang ni lupa dah nama gerai nya 😅
Topping atas fun fries tu ada daging kemudian dituang cheese.

Fries Cheese Tumpah
Masa mula-mula sampai tu, masing-masing tak puas hati.

"Mana cheese tumpah nya? Bohong lah..."

Sekali bila dah habis bahagian atas tu, rupanya cheese ada kat bahagian
bawah fries. Haa.. ambil kau.. melimpah ruah cheese nya 😆😆

Kira makanan yang kami makan kat sini semua sedap. Puas hati.
Recommended untuk korang makan di sini.
Kalau sampai ke Seberang Jaya ni, korang waze je Singgah Sat Food Court...
InshaAllah mesti jumpa 😊

IMEJ RAWAK
Kelok 44
Panjat Great Wall
Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan
BLOG
19271
paparan
sejak 22 Ogos'19