A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI
sofi
BM
EN

Ikan Bakar Sungai Lui, Hulu Langat

- 09 Oct 2020
Jumaat malam lepas, aku ikut family kakak aku dinner ikan bakar di Sungai Lui Hulu Langat.
Apa nama kedai nye, aku pun tak tau. Puas cari tak ada signboard nama kedai 😅

Kedai nye masuk ke dalam kawasan kampung.
Ada jalan kecil masuk ke dalam.
Walaupun kedai kampung, tapi tetap ikut SOP tau..

Boleh pilih kat pondok mana nak makan.
Sama ada nak makan kat dalam pondok di atas kolam atau pun kat daratan.

Memandangkan kami tujuh orang, abang ipar lebih selesa pilih
pondok yang kat daratan. Lagi pun rasa macam scary je
nak lalu jambatan nak ke pondok atas kolam tu 😅

Order makanan kat pondok kaunter ni..

Ikan talapia akan ditangkap terus dari kolam kat tepi rumah ni.

Kemudian dibersihkan dan dibakar kat pondok belakang ni.

Ini yang kakak dan abang ipar aku oder...

Talapia Bakar
Pelengkap ikan bakar
Talapia Goreng Cili
Order Ayam Goreng Halia tapi dapat Ayam Goreng Cili
Telur Dadar - lauk wajib
Sup Sayur
Aku suka sangat ikan bakar dia... sedap..!!! Isi manis sebab ikan fresh.
Nahhhh... lihat pinggan ku... penuh tulang temulang sebab tolong habiskan
ikan bakar dua ekor 😆

Brruupppp...!! Alhamdulillah.. kenyang.

Thank you so much to kakak and abang ipar for belanja makan malam tu.
Semoga murah lagi rezeki kakak sekeluarga 💙

IMEJ RAWAK
Air terjun Lembah Harau
Kubu Salahuddin Al Ayubi, Cairo
Kedai yang menjual jade, batu permata dan mutiara
BLOG
19287
paparan
sejak 22 Ogos'19