A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
CIK SOFIYATUL SALMI BINTI ISMAIL
PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
PUSAT PEMBANGUNAN MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (iDEC)
sofi
BM
EN

Hokkaido Ice Cream Puff, Ipoh

- 15 Sep 2020
Dah lama aku teringin nak makan Hokkaido Ice Cream Puff ni.
Jadi, kesempatan diambil semasa aku ke Ipoh waktu cuti hari Merdeka yang lepas.

Kedainya tak susah nak cari. Just waze je Hokkaido Ice Cream Puff.
Cumanya parking kat kawasan situ sangat terhad.
Tapi Alhamdulillah rezeki aku, dapat parking dekat dengan kedai.

Ada 10 jenis ais krim yang boleh dipilih.. Choco O' Chip, Tutti Fruitti, Yam, Mango, Coconut,
Cookies and Cream, Chip Chocolate, Mint, Durian dan Raspberry.
Tapi perisa durian hanya ada hari weekend je. Harganya lebih RM1 daripada perisa lain.

Pelbagai jenis kek pun ada dijual di sini selain daripada ice cream.

Ni perisa yang aku dan family cuba hari tu...

Chip Chocolate Ice Cream
Raspberry Ice Cream
Cookies & Cream Ice Cream
Tutti Fruitti Ice Cream
Sebenar nya ice cream tu biasa je. Bukan rasa ice cream premium pun.
Puff tu rangup di luar dan lembut di dalam.
Just nice lah bila makan dengan ice cream tu.
Tapi ice cream puff ni agak besar ye untuk di ngap terus.
Kena makan guna sudu 😊

Misi memburu Hokkaido Ice Cream Puff selesai dengan jaya nya 😁

IMEJ RAWAK
Shilin Market
Istana Montazah - Tempat Rehat Raja Farouk
Bergambar di Masjid Niujie
BLOG