Pameran Persidangan Komuniti Pertanian Kebangsaan

- 19 Aug 2023
Persidangan Komuniti Pertanian Kebangsaan 2023 (PKPK 2023) yang berlangsung pada 5-6 Ogos 2023 anjuran Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM) mendukung agenda sekuriti makanan negara menerusi penglibatan universiti bersama komuniti.

Timbalan Setiausaha (Pembangunan) Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan, (KPKM), Datuk Badrul Hisham Mohd melawat ke booth pameran UPM diiringi oleh YBhg. Dato' Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman, Naib Canselor UPM.

Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), UPM, Prof. Dr. Nazamid Saari berkata, penganjuran PKPK 2023 adalah satu langkah proaktif universiti memperkasakan pendekatan pengembangan terus kepada golongan sasar melalui agensi pembangunan setempat.