A
PROFILE
Laman Web Staf UPM
PUAN HAFLIZA BINTI HUSSIN
PENOLONG PEGAWAI TADBIR
PUSAT STRATEGI DAN PERHUBUNGAN KORPORAT
hafliza_upm
BM
EN

PSP Wakili Malaysia di WIPO-CNIPA Training Course Di Shenzhen

- 06 Jan 2020
SHENZEN, China – Dua pegawai Putra Science Park telah mendapat penajaan penuh daripada Pertubuhan Harta Intelek Dunia (WIPO) untuk menghadiri kursus WIPO-CNIPA Training Course on Management and Commercialization of Intellectual Property (IP) Assets yang diadakan di Shenzhen, China dari 14 hingga 18 Oktober 2019.

Kedua-dua pegawai tersebut adalah Hafliza Hussin, Pegawai Eksekutif di Bahagian Promosi dan Pengkomersialan Inovasi yang memegang potfolio pembangunan modal insan inovasi kepada pengurus pusat pemindahan teknologi diperingkat tempatan dan juga antarabangsa. Manakala Suzalina Akma Awing, Pegawai Sains daripada unit Pemindahan Teknologi bertanggungjawab dalam aktiviti pemantauan pemindahan teknologi.

Kursus ini adalah untuk meningkatkan kemahiran pegawai-pegawai daripada pusat pemindahan teknologi universiti, institusi penyelidikan dan pembangunan (R & D) serta industri yang terlibat secara terus dengan pengurusan pembangunan harta intelek sehinggalah kepada pengkomersilan harta intelek.

“Kursus sebegini sememangnya memberi nilai tambah kepada peserta bagi menjalankan tugas harian dengan lebih efisyen dan efektif, disamping dapat melihat dan mempelajari kejayaan pengurusan harta intelek di China yang menjadi negara yang semakin hebat dalam pemindahan teknologi”, ulas Hafliza

Antara peserta negara lain yang terlibat adalah daripada Korea, Pakistan, Libya, India, Afrika Selatan, Turnisia, China,Botswana dan Zimbabwe.

Lawatan ke syarikat-syarikat S
Penyerahan sijil kursus daripa

PSP Wakili Malaysia di WIPO-CN
dibaca
950
ARTIKEL
UPM Terima Anugerah Persembahan Terbaik KIK Universiti Awam 2019
PSP Cemerlang Rangkul 2 Anugerah HKIP UPM 2019
PSP & Pejabat SUK Selangor Anjur Seminar Pengurusan Harta Intelek Dan Pengkomersialan
PSP Wakili Malaysia di WIPO-CNIPA Training Course Di Shenzhen